Görme: Sadece 15-20 cm mesafeyi görebilirler, önüne gelen hareketli objelere ve yüzlere bakabilir ama takip edemezler, her geçen gün bu yetenekleri artacaktır. O nedenle yakın temas ve görsel uyarılar şarttır.
İşitme: Anne sesi ile sakinleşmesi, gebelik boyunca anne sesini tanımış olması ile ilgilidir. Ani sese tepki verebilir, nazik sesler ile sakinleşirler, onlar için en sakinleştirici ses anne sesidir.
Koku: Annesinin kokusunu tanır, anne teması, kokusu onda emme isteğini otomatik olarak uyarır.
Dokunma ve sosyal gelişim: Dünyayı algılama ve öğrenme için en önemli duyu dokunmadır. Sıkça sarılıp sarmalanmak, anneyle temas etmek nörolojik gelişimleri açısından çok önemlidir. Dokunulmak onlara güven duygusu verdiği gibi öğrenmelerini de hızlandırır. Anne karnında onları koruyan sıcak bir yuvanın sarıp sarmalaması ile büyüdü ve bunu isteyecektir. Annesinin kokusunu, sesini tanır, kalp ritmini bilir. Bütün bunlar bebeğiniz için anne sütü kadar gereklidir. Ağlamak henüz tek iletişim yoludur.
Kaba motor hareketler: Yüzüstü pozisyonda başını kaldırabilir, bir süre sonra düşer. Başını sağa sola çevirebilir. Amaçsız kol hareketleri vardır, eller yumruk şeklindedir.
Yenidoğan bebeğiniz sadece anne sütü, olmadığında formül süt ya da anne sütü ve formül süt ile beslenebilir. Suya ihtiyacı yoktur, verilmesi sakıncalıdır.
Tıbbi bir sorunuz var ise mutlaka doktorunuz veya sağlık servisi sağlayıcınız ile iletişime geçiniz. Bu web sitesindeki bilgiler sadece bilgi vermek amaçlıdır ve hiçbir şekilde tıbbi bir öneri, tanı veya bir tedavi için kullanılmamalıdır.