(5 hafta 0 gün ile 5 hafta 6 gün) (36-42. günler)
Doğuma 34 hafta kaldı.
Bebeğimiz sağlıkla büyüyor. Senin ve onun ihtiyaçları da artıyor. Mikrobesin öğeleri, yaşam için gerekli olan vitaminler ve minerallerdir. Hamilelik döneminiz iki kişilik yiyeceğiniz anlamına gelmese bile, miktarının artması gereken bazı vitamin ve minerallerin olduğu da kanıtlanmıştır. Özelikle bu süreçte, hatta hamilelik planlanmadan önce depolanması gereken mikro besin öğelerinden bir, demir, diğeri ise folik asittir.
Hamilelik sırasında sık yapılan ultrasonografi muayenesi sakıncalı mıdır?
Ultrason özellikle hamilelerin takibinde çok önemli bir yeri olan ve düşük frekanslı ses dalgalarıyla çalışan bir cihazdır. Ayrıca teknolojinin ilerlemesi ile bu ses dalgalarının ısı etkisi yaratmaması için tüm cihazlarda güvenlik ayarları bulunmaktadır. Bugüne kadar bu ses dalgalarının canlı dokuya zarar verdiği yönünde bir bulguya kesinlikle rastlanmamıştır. Sadece hamileliğin ilk haftalarında bebeğin kalp atışlarının doppler ile incelenmesi sırasında ısı etkisi yaratılmaması açısından kısa tutulmasının dışında tüm hamilelik boyunca gerekli ve doğru takiplerin yapılmasında ve problemli gebeliklerde gerektiğinde fetus gelişiminin ve sağlığının düzenli ve sık takip edilmesinde tamamen güvenli ve o ölçüde de gerekli cihazlardır.
Daha önce hiç egzersiz/spor yapmayan kişiler haftada 2-3 kez olmak üzere 15’er dakika ile başlayabilir. Yavaş yavaş artırarak haftada 4-5 kez 30’ar dakikaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca egzersiz yaparken vücudunuzun size verdiği mesajları dinleyin. Aşırı yorulma, nefes nefese kalma, çarpıntı, sıcak basması gibi durumlar varsa, ne kadar formda olursanız olun bu sese kulak verin ve yavaşlayın. Hiçbir zaman kendinizi zorlamayın, özellikle hamilelik haftası ilerledikçe vücudunuzun dengesi değişecek ve son haftalarda daha çabuk yorulacaksınız.
Bu bölümünde 8. haftadan itibaren gösterilen egzersizleri, kurallarına uyarak (5-6-7 haftalardaki egzersiz ile ilgili videoları mutlaka izleyerek) gün aşırı 5 tekrar ile başlayıp her seferinde 1’er artış ile 10 tekrara kadar çıkabilirsiniz.)
Tıbbi bir sorunuz var ise mutlaka doktorunuz veya sağlık servisi sağlayıcınız ile iletişime geçiniz. Bu web sitesindeki bilgiler sadece bilgi vermek amaçlıdır ve hiçbir şekilde tıbbi bir öneri, tanı veya bir tedavi için kullanılmamalıdır.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.