Hamilelik sırasında tüketeceğiniz çayların FDA, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gerekir. Kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, siyah çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek, sıvı ihtiyaçlarını karşılamak, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için kullanır.
Zencefil: Bulantının giderilmesine yardımcı olur.
Papatya: Karın ağrılarına iyi gelir.
Rezene: Hazımsızlığa iyi gelir ve sakinleştirici etkisi vardır. (Yüksek doz tüketimi düşüğe sebep olabilir)
Ihlamur, nane, limon, elma, portakal, turunç, kuşburnu ve yeşilçay günlük tüketim 2 fincanı geçmeyecek şekilde içilebilir.
Hamilelik döneminde rahim kaslarını uyarıcı etkileri olabildildiğinden; Adaçayı, kekik, sinemaki, biberiye, ahududu, maydanoz, lavanta, çemenotu, kereviz tohumu, anasoni melekotu, akçaağaç, kimyon, kekik aloe vera, sarıçiğdem, fesleğen, kanotu, aslan kulağı, karanfil yağı, eşşekkulağı, pamuk kökü, dong quai, koyungözü, kırlangıç otu, ardıç ve ardıç yağı, ökseotu, yarğuz, kınakına, yalancı ginseng, sedefotu, kafuriye, adasoğanı, solucan otu, yabani yer elması, akdiken, cezayir menekşesi, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, raventin az miktarda bile tüketimi düşük riskinin beraberinde getirebilir.
Tıbbi bir sorunuz var ise mutlaka doktorunuz veya sağlık servisi sağlayıcınız ile iletişime geçiniz. Bu web sitesindeki bilgiler sadece bilgi vermek amaçlıdır ve hiçbir şekilde tıbbi bir öneri, tanı veya bir tedavi için kullanılmamalıdır.